Rècord històric de coneixement del català

CUP POWER

Baneado
Desde
9 Ene 2013
Mensajes
433
Reputación
302
Rècord històric de coneixement del català

Racó Català - Rècord històric de coneixement del català

Si eres retarded, te pongo el resumen anti-baneo más abajo...de nada!

El 95% dels catalans entenen el català, un 73% el parla, el 79'1% el sap llegir i un 55'8% el sap escriure, segons dades de l'Idescat


L'any 2011, el 95,2% dels residents a Catalunya entén el català, el 73,2% el sap parlar, el 79,1% el sap llegir i el 55,8% el sap escriure, segons l'avanç de dades provisionals del Cens lingüístic 2011. Per comarques, analitzant el conjunt de competències lingüístiques, els resultats més favorables els registren el Pla de l'Estany i el Berguedà. En canvi els resultats menys favorables els registren la Val d'Aran, el Baix Llobregat i el Barcelonès.




La capacitat d'entendre el català mostra els nivells més elevats a l'Alta Ribagorça, la Terra Alta i el Pla de l'Estany amb valors del 99%. Les comarques del Berguedà, el Priorat i la Terra Alta registren els valors més alts de població que sap parlar el català, propers al 90%. Respecte a la capacitat de la població per llegir en català, el Priorat, l'Alt Urgell, Pla d'Estany, Berguedà i el Ripollès assoleixen el percentatges més elevats, de gairebé el 90%. En relació amb la capacitat de la població per escriure en català, són les comarques del Pla de l'Estany, el Solsonès i Osona les que en registren les proporcions més altes, a l'entorn del 70%.



En l'àmbit municipal, són els municipis de petita grandària els que registren valors més alts en totes les competències lingüístiques. El 99,1% de la població resident en municipis menors de 500 habitants entén el català, el 91% el sap parlar, el 91,2% el sap llegir i el 68,3% el sap escriure.



El Cens lingüístic recull la informació del coneixement del català que es deriva dels Censos de població i habitatge 2011. L' objectiu del Cens linguïstic és proporcionar dades sobre la capacitat de comprendre, parlar, llegir i escriure en català. També permet fer un tractament sistemàtic de les variables lingüístiques en relació amb la resta de variables censals. Les dades del Cens lingüístic corresponen a la població de dos anys i més i proporcionen informació territorialitzada sobre el coneixement de la llengua de la població de tots els municipis de Catalunya, les comarques, els àmbits del Pla territorial i les províncies.



Els Censos de població i habitatges 2011 són una operació estadística d'àmbit estatal, duta a terme per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). L'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) hi ha col·laborat en la fase de disseny del projecte, ha donat suport a la campanya de comunicació a Catalunya i ha participat en el tractament de la informació de determinades variables censals, com ara les del coneixement del català.



Aquests Censos de població i habitatges 2011 combinen l'aprofitament del registres administratius amb l'enquesta per mostreig i el recompte dels edificis. A Catalunya la mostra efectiva de l'enquesta -Enquesta de població i habitatge (EPH)- està formada per 634.000 persones entrevistades, xifra que correspon al 8,5% de la població. El qüestionari de l'EPH inclou una pregunta sobre el coneixement del català, que és la mateixa dels censos anteriors, amb l'objectiu de mantenir una sèrie històrica comparable.



Les dades sobre el coneixement del català tenen caràcter provisional, en espera de disposar de les dades definitives de variables, que són necessàries per establir de forma definitiva l'arxiu estadístic del Cens lingüístic del 2011. La tabulació d'aquesta informació s'ampliarà més endavant, amb encreuaments del coneixement del català amb la resta de variables com ara l'estructura familiar, el nivell d'estudis o la relació amb l'activitat econòmica.


Resumen anti-baneo: Pues eso, que en un país normal la lengua nacional debe y tiene que ser la mayoritaria.

Debatamos amistosamente.
 
En Panxo li va dir a en Pinxo: ¿Vols que et punxi amb un punxó? i en Pinxo li va dir a en Panxo: punxa'm, però a la panxa no. Espanya ens roba.
 
¿y por qué pones la noticia en el subforo de nacionalismos?¿tiene algo que ver la lengua catalana con el nacionalismo? Ah, ya entiendo, el CATALÁN NO ES UNA LENGUA, ES ADOCTRINAMIENTO FASCISTA. y como tal acabará cansando a la gente y desapareciendo.
 
En unos años se quera separar hasta Toledo, este pais es una autentica sarama corrupta y pestilente.
 
Vaya vaya, Madrit se ve que no ahoga como nos intentan hacer ver.

…y has llegado solito ante tal sesuda conclusión?

De hecho Catalunya ya tiene casi todas las estructuras de estado…embajadas, administración…incluso nos permitimos el lujo de pasarnos por el forro las leyes y sentencias españolas.
Sólo nos falta recaudar todos los impuestos y un ejército decente….tiempo al tiempo…
 
…y has llegado solito ante tal sesuda conclusión?

De hecho Catalunya ya tiene casi todas las estructuras de estado…embajadas, administración…incluso nos permitimos el lujo de pasarnos por el forro las leyes y sentencias españolas.
Sólo nos falta recaudar todos los impuestos y un ejército decente….tiempo al tiempo…



Pues eso. Sin discriminación y con derecho a la autonomía es imposible que ningún Estado u Organización Internacional os reconozca el derecho a la autodeterminación.

Enviado desde mi LG-P760 mediante Tapatalk
 
Una bona notícia sens dubte. Espero que el seguent pas sigui que l'espanyol deixi de ser oficial a Catalunya.

 
Es una buena notícia. Está bien que las lenguas de este país gozen de buena salud.
 
Si eres retarded, te pongo el resumen anti-baneo más abajo...de nada!

Estimado fulastre: no tiene usted ningún derecho a llamar "retarded", así porque sí, y sin provocación previa, a la gente que necesite o quiera un resumen en castellano de los textos que usted pega. ¿Luego quiere usted "debatir amistosamente"?

Reportado.
 
CUP_POWER huele a charnego acomplejado a millas de distancia. Es curioso que el número de personas que saben catalán aumente pero su uso social disminuya.
 
Buena noticia. Me alegro. Y hasta me gustaría hablarlo.
Quien lo plantea como una mala noticia para los no catalanes vivebajo los efectos de Tv3
 
Me parece demasiado.

Aquí en Valencia capital la gente lo aprende hasta Bachillerato. Pero después, se olvidan completamente. Me he encontrado con casos de gente de 20-24 años que no entendía el catalán, pese a ser enseñado como asignatura.

No me paseo por las zonas rurales desde hace años. Me imagino que la situación será un poco mejor para los castellanohablantes, pero no demasiado. Quien no quiere hablarlo, no lo habla aunque todo el pueblo lo hable...


Vaya vaya, Madrit se ve que no ahoga como nos intentan hacer ver.

Se dice MadriD, ignorante. El Madrit os lo habéis inventado los que no habéis salido de vuestro municipio castellano.
 
Volver