nancy-onanismo incluso en la web oficial de la federación de montaña

inadaptat susial

Madmaxista
Desde
10 Jul 2015
Mensajes
9.656
Reputación
18.833
Lugar
debajo de una enzima
La flama del Canigó fa cinquanta anys, il·luminant la nit de Sant Joan al territori
Publicat en 23/06/2016 - 13:10h

Pàgina no trobada | FEEC

La flama del Canigó ja ha començat a fer el recorregut que l’ha de portar arreu dels Països Catalans per celebrar aquest nit de Sant Joan. La matinada del 22 al 23 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.

Diferents grups de voluntaris han recollit la flama a la Catalunya Nord per començar aquest recorregut de Sant Joan. La muntanya del Canigó torna a ser el punt de partida d’aquesta tradicional festa que es celebra arreu del país. La flama aquest any tornarà també al País Valencià on serà rebuda a Castelló (La Plana) provinent des de l’Aldea (Baix Ebre).

Missatge de la Flama 2016

Vivim un temps de trànsit. Un ritual fortament arrelat a la nostra tradició, que ha activat algun ressort secret de la consciència col·lectiva del nostre poble. I és precisament en aquestes èpoques de canvi profund, de renovació, quan els elements simbòlics adquireixen un protagonisme especial. La flama del Canigó és un dels símbols que més ens representen i ens uneixen en aquests temps. Enguany la foguera de Sant Joan no cremarà només les andròmines, els mobles vells i la paperassa de les golfes. El foc que des del Canigó fa 50 anys travessa els Pirineus ens portarà una flama que hem de conservar viva durant aquest proper any. La necessitarem durant l’hivern que s’acosta, perquè és tot un poble el que s’ha posat a caminar, definitivament, amb un repte immens. No hi ha marxa enrere. Les torxes amb la flama de Canigó han d’il·luminar el camí, i també han d’escalfar-nos enmig dels temporals de pedra, pluja, neu i vent. És el foc el que ha d’unir-nos encara més amb les nostres diferències.

El proper solstici d’estiu, el del 2017, quan la flama baixi renovada del Canigó, es complirà tot just el termini. Res podrà ser igual que abans. El futur és a les nostres mans perquè som conscients del passat, i commemorem les vides de catalans i catalanes com la Muriel Casals que van dedicar una part molt important de la seva existència a avivar la flama del país amb el seu alè d’unitat i esperança. En aquest temps de traspàs, evoquem el gran poema èpic Canigó, de Jacint Verdaguer, com a símbol del foc de la paraula que ens uneix com a poble.

Amb els aires d’aquesta segona renaixença que estem vivint celebrem aquesta diada amb unes corrandes populars sense retorn.

Text: Omnium Cultural de Catalunya.

Tota la informació sobre els recorreguts de la flama es pot consultar al web Flama del Canigó | Ã’mnium Cultural

--------------------------

Traducción al castellano:

La llama del Canigó ya ha comenzado a hacer el viaje que ha llevado al mundo de los países catalanes a celebrar esta noche de San Juan. La noche del 22 al 23 de junio se renueva la llama del Canigó en la cima de esta montaña de los Pirineos catalanes y cientos de voluntarios y los equipos de fuego distribuidos en los países catalanes, siguiendo rutas diferentes para encender los fuegos para. Así año tras año, comienza la celebración de una fiesta ancestral relacionada con el solsticio de verano que es también un símbolo de hermandad entre los territorios de habla catalana. Diferentes grupos de voluntarios han recogido la antorcha en el norte de Cataluña para comenzar esta ruta de San Juan. Las montañas del Canigó es una vez más el punto de partida de este tradicional festival que se celebra en el país. La llama volverá este año a la región de Valencia, donde será recibido en Castellón (la llanura) procedentes de la Aldea (Tarragona). Mensaje de la llama del 2016Vivim un tiempo de tránsito. Un ritual muy arraigado en nuestra tradición, que ha permitido algún resorte secreto de la conciencia colectiva de nuestro pueblo. Y es precisamente en estos tiempos de profundo cambio, de renovación, cuando los elementos simbólicos adquieren un especial protagonismo. La llama del Canigó es uno de los símbolos que nos representan y nos unen en estos tiempos. Este año la hoguera de San Juan no para grabar sólo las probabilidades, los muebles viejos y papeleo del ático. El fuego de Canigó 50 años atrás a través de los Pirineos nos traerá una llama que debemos mantener vivo durante este próximo año. La necesidad para el invierno que viene, porque es un pueblo que ha estado caminando, sin duda, un desafío inmenso. No hay ninguna manera detrás. Las antorchas con la llama del Canigó deben iluminar el camino, y necesitan también a nosotros mismos en medio de las tormentas de nieve, lluvia, viento y piedra. Es el fuego que debería unirnos aún más con nuestras diferencias. El próximo solsticio de verano, de 2017, cuando la llama por renovado el Canigó, cumplirse sólo el término. Nada será como antes. El futuro está en nuestras manos porque somos conscientes del pasado y conmemorar las vidas de Cataluña y el catalán y el Muriel Casals que pasó una parte muy importante de su existencia para encender la llama del país con su aliento de unidad y esperanza. En el momento de la tras*ferencia, evocan el gran poema épico Canigó, de Jacint Verdaguer, como símbolo del fuego de la palabra que nos une como pueblo. Con el aire de este segundo renacimiento que estamos viviendo que celebramos este día con algunos Corrades popular: sin retorno


me acuerdo de sus pilinguis madres. Me voy a federar en la Federación Tirolesa de Alpinismo o voy a ir por libre. Hasta la platano de banderas en las cimas, marxes de torxes, escoltes catalans, escoltes cristians i cargols bovers!!

NO RESPETAN NI EL MONTAÑISMO!
(No es nada nuevo, pero llega un punto que ya explotas ante tanta cosa FASCISTA!)
 
Yo creo recordar que estos fueron los de la asociación de excursionistas de cataluña la protoANC de aquellos tiempos (allí militò y se forjó jordi pujol y la sagrada familia al completo ) y creo que es :

la llamada al palau del tipo ¿qué hay de lo mio (la subvención ) ? que todavía no ha llegado y somos los de esta asociación "buenos catalanes y no de derechass "
 
Volver