Guifre
Madmaxista
- Desde
- 8 Ago 2013
- Mensajes
- 1.392
- Reputación
- 1.068
Tenemos como aliados al estado español :rolleye:
L’aliat espanyol
Àlvar Llobet 15.09.2014 09.15 h 1025
M’he passat la darrera setmana al·lucinant. Obria els meus comptes a les xarxes socials i cada cop quedava més descol·locat. “Aquest també?”, “i aquest?”, “no ho hagués dit mai d’aquesta...”. Tothom donava per descomptat que la manifestació de la Diada seria massiva, però capir la profunditat d’acollida de les tesis independentistes en segons quins ambients és encara molt complicat tot i les senyals que es perceben. El xiquet que ha canviat el xandall Adidas ajustat per l’estelada et deixa astorat, però aquesta metamorfosi no és perquè sí. És cert, seria absurd negar-ho, que aquest canvi de tendència obeeix en part a les ganes de seguir la moda de l’independentisme, però també ho és que el projecte immobilista que ofereix avui l’estat espanyol ha esgotat també aquells que mai s’havien plantejat defensar el salt cap a l’estat propi.
El procés s’ha nodrit de persones que no són independentistes però que votarien que sí a la independència gràcies (o per culpa) a un Govern que provoca constant sensació de maltracte. Vagin als gimnasos i preguntin. És un bon lloc. “¿Sabes por qué soy independentista, Yobet?” em deia el meu amic David entre una sèrie de bíceps i tríceps. “Por la Camacho, la Cospedal y el Rajoy”. El moviment s’ha fet tras*versal gràcies a Madrid, que ha aconseguit aglutinar en una mateixa reivindicació els convençuts, els desenganyats i els emprenyats. Sense l’ajuda dels governs espanyols, el moviment no hagués arribat on és actualment, i és precisament per aquesta seva obstinació, (que no poden canviar perquè seria negar totes les polítiques anticatalanes aplicades durant anys i que tants rèdits polítics ha donat), que el tall amb Espanya s’amplia cada dia que passa. El ciutadà que de bona fe aposta per una entesa amb l’estat cada cop té més complicat trobar arguments per rebatre les idees sobiranistes, que es basen, fonamentalment, en la simplicitat d’unes urnes als col·legis electorals. Al mateix gimnàs, el José: “No quiero ser independentista, pero jorobar, !que dificil lo ponen! Y yo soy del Real Madrid eh, que no soy sospechoso de no ser español”. Que perfils oficials del PP com el de Masnou publiquin imatges del president Mas envoltat d’armes que es podrien utilitzar contra ell en el cas que posi les urnes al carrer el 9-N o que desitgin la mort del fill de Gerard Piqué després que el jugador publiqués un piulada tan radical com “Feliç Diada a tothom”, posa en contra una gran majoria de la societat, els que volen la independència i els que no,i, de retop, li dóna ales al procés, que s’engreixa gràcies a aquests “herois indepes”. Clamen independència per la constatació que Espanya margina Catalunya, per molt que brandin els fons de liquiditat per desmentir-ho.
En molts indrets del país es nota aquesta sensació. A la demarcació de Lleida, per exemple, és evident. Ponent i el Pirineu, que molts han vinculat sempre a una terra de caire poc sobiranista, s’ha erigit com el territori català que més partidaris té de l’estat propi segons el baròmetre del passat mes d’abril del CEO. Un 70,7% que trenca tots els tòpics. El catalanisme moderat que ha estat majoritari durant anys a les grans ciutats de la demarcació com Lleida, Balaguer o Tàrrega (no tant als pobles més petits, on l’independentisme ha tingut més força, o, almenys, ha estat més visible) va saltar pels aires quan es va retallar l’Estatut, i a partir d’aquí, la bossa de l’independentisme ha crescut exponencialment fins a fer-lo majoritari. Només calia donar un cop d’ull a les places dels municipis el passat dijous abans de la peregrinació a Barcelona per copsar aquesta realitat i per veure la diferència entre la mobilització actual i la que hi va haver al 2010 quan es van fer les consultes populars. La pedagogia a favor de l’estat propi ha pogut tenir efecte en aquest augment del sobiranisme, però si algú ha ajudat al creixement ha estat el Govern espanyol amb totes les seves negatives i humiliacions. Dijous voten els escocesos. Què hagués passat si Rajoy hagués actuat com Cameron? Probablement el procés hagués perdut força. Per sort, no han sigut hàbils per fer això...
resumen:
El aliado español
Álvaro Llobet 09/15/2014 09.15 h 1025
Me he pasado la última semana alucinante. Abría mis cuentas en las redes sociales y cada vez quedaba más descolocado. "Este también?", "Y este?", "No lo hubiera dicho de esta ...". Todo el mundo daba por supuesto que la manifestación de la Diada sería masiva, pero comprender la profundidad de acogida de las tesis independentistas en según qué ambientes es todavía muy complicado a pesar de las señales que se perciben. El niño que ha cambiado el chándal Adidas ajustado por la estelada te deja atónito, pero esta metamorfosis no es porque sí. Es cierto, sería absurdo negarlo, que este cambio de tendencia obedece en parte a las ganas de seguir la moda del independentismo, pero también lo es que el proyecto inmovilista que ofrece hoy el estado español ha agotado también aquellos que nunca habían planteado defender el salto hacia el estado propio.
El proceso se ha nutrido de personas que no son independentistas pero que votarían sí a la independencia gracias (o por culpa) a un Gobierno que provoca constante sensación de maltrato. Vayan a los gimnasios y pregunten. Es un buen lugar. "¿Sabes por qué soy independentista, Yobet?" Me decía mi amigo David entre una serie de bíceps y tríceps. "Por la Camacho, la Cospedal y el Rajoy". El movimiento se ha hecho tras*versal gracias a Madrid, que ha conseguido aglutinar en una misma reivindicación los convencidos, los desengañados y los cabreados. Sin la ayuda de los gobiernos españoles, el movimiento no hubiera llegado donde está actualmente, y es precisamente por esta su empeño, (que no pueden cambiar porque sería negar todas las políticas anticatalanas aplicadas durante años y que tantos réditos políticos ha dado), que el corte con España se amplía cada día que pasa. El ciudadano que de buena fe apuesta por un entendimiento con el estado cada vez tiene más complicado encontrar argumentos para rebatir las ideas soberanistas, que se basan, fundamentalmente, en la simplicidad de unas urnas en los colegios electorales. En el mismo gimnasio, el José: "No quiero ser independentista, pero jorobar,! Que dificil lo ponen! Y yo soy del Real Madrid eh, que no soy sospechoso de no ser español ". Que perfiles oficiales del PP como el de Masnou publiquen imágenes del presidente Mas rodeado de armas que se podrían utilizar contra él en el caso de que ponga las urnas a la calle el 9-N o que deseen la fin del hijo de Gerard Piqué después de que el jugador publicara un tuit tan radical como "Feliz Día a todos", pone en contra una gran mayoría de la sociedad, los que quieren la independencia y los que no, y, de rebote, le da alas al proceso, que engorda gracias a estos "héroes inde". Claman independencia por la constatación de que España margina Cataluña, por mucho que Brandi los fondos de liquidez para desmentirlo.
En muchos lugares del país se nota esa sensación. En la demarcación de Lleida, por ejemplo, es evidente. Ponente y el Pirineo, que muchos han vinculado siempre a una tierra de carácter poco soberanista, se ha erigido como el territorio catalán que más partidarios tiene del estado propio según el barómetro del pasado mes de abril del CEO. Un 70,7% que rompe todos los tópicos. El catalanismo moderado que ha sido mayoritario durante años en las grandes ciudades de la demarcación como Lleida, Balaguer o Tàrrega (no tanto en los pueblos más pequeños, donde el independentismo ha tenido más fuerza, o, al menos, ha sido más visible) saltó por los aires cuando se recortó el Estatut, ya partir de ahí, la bolsa del independentismo ha crecido exponencialmente hasta hacerlo mayoritario. Sólo había que dar un vistazo a las plazas de los municipios el pasado jueves antes de la peregrinación a Barcelona para captar esta realidad y para ver la diferencia entre la movilización actual y la que hubo en 2010 cuando se hicieron las consultas populares . La pedagogía a favor del estado propio ha tenido efecto en este aumento del soberanismo, pero si alguien ha ayudado al crecimiento ha sido el Gobierno español con todas sus negativas y humillaciones. Jueves votan los escoceses. ¿Qué hubiera pasado si Rajoy hubiera actuado de Cameron? Probablemente el proceso hubiera perdido fuerza. Por suerte, no han sido hábiles para hacer esto ...
L’aliat espanyol
Àlvar Llobet 15.09.2014 09.15 h 1025
M’he passat la darrera setmana al·lucinant. Obria els meus comptes a les xarxes socials i cada cop quedava més descol·locat. “Aquest també?”, “i aquest?”, “no ho hagués dit mai d’aquesta...”. Tothom donava per descomptat que la manifestació de la Diada seria massiva, però capir la profunditat d’acollida de les tesis independentistes en segons quins ambients és encara molt complicat tot i les senyals que es perceben. El xiquet que ha canviat el xandall Adidas ajustat per l’estelada et deixa astorat, però aquesta metamorfosi no és perquè sí. És cert, seria absurd negar-ho, que aquest canvi de tendència obeeix en part a les ganes de seguir la moda de l’independentisme, però també ho és que el projecte immobilista que ofereix avui l’estat espanyol ha esgotat també aquells que mai s’havien plantejat defensar el salt cap a l’estat propi.
El procés s’ha nodrit de persones que no són independentistes però que votarien que sí a la independència gràcies (o per culpa) a un Govern que provoca constant sensació de maltracte. Vagin als gimnasos i preguntin. És un bon lloc. “¿Sabes por qué soy independentista, Yobet?” em deia el meu amic David entre una sèrie de bíceps i tríceps. “Por la Camacho, la Cospedal y el Rajoy”. El moviment s’ha fet tras*versal gràcies a Madrid, que ha aconseguit aglutinar en una mateixa reivindicació els convençuts, els desenganyats i els emprenyats. Sense l’ajuda dels governs espanyols, el moviment no hagués arribat on és actualment, i és precisament per aquesta seva obstinació, (que no poden canviar perquè seria negar totes les polítiques anticatalanes aplicades durant anys i que tants rèdits polítics ha donat), que el tall amb Espanya s’amplia cada dia que passa. El ciutadà que de bona fe aposta per una entesa amb l’estat cada cop té més complicat trobar arguments per rebatre les idees sobiranistes, que es basen, fonamentalment, en la simplicitat d’unes urnes als col·legis electorals. Al mateix gimnàs, el José: “No quiero ser independentista, pero jorobar, !que dificil lo ponen! Y yo soy del Real Madrid eh, que no soy sospechoso de no ser español”. Que perfils oficials del PP com el de Masnou publiquin imatges del president Mas envoltat d’armes que es podrien utilitzar contra ell en el cas que posi les urnes al carrer el 9-N o que desitgin la mort del fill de Gerard Piqué després que el jugador publiqués un piulada tan radical com “Feliç Diada a tothom”, posa en contra una gran majoria de la societat, els que volen la independència i els que no,i, de retop, li dóna ales al procés, que s’engreixa gràcies a aquests “herois indepes”. Clamen independència per la constatació que Espanya margina Catalunya, per molt que brandin els fons de liquiditat per desmentir-ho.
En molts indrets del país es nota aquesta sensació. A la demarcació de Lleida, per exemple, és evident. Ponent i el Pirineu, que molts han vinculat sempre a una terra de caire poc sobiranista, s’ha erigit com el territori català que més partidaris té de l’estat propi segons el baròmetre del passat mes d’abril del CEO. Un 70,7% que trenca tots els tòpics. El catalanisme moderat que ha estat majoritari durant anys a les grans ciutats de la demarcació com Lleida, Balaguer o Tàrrega (no tant als pobles més petits, on l’independentisme ha tingut més força, o, almenys, ha estat més visible) va saltar pels aires quan es va retallar l’Estatut, i a partir d’aquí, la bossa de l’independentisme ha crescut exponencialment fins a fer-lo majoritari. Només calia donar un cop d’ull a les places dels municipis el passat dijous abans de la peregrinació a Barcelona per copsar aquesta realitat i per veure la diferència entre la mobilització actual i la que hi va haver al 2010 quan es van fer les consultes populars. La pedagogia a favor de l’estat propi ha pogut tenir efecte en aquest augment del sobiranisme, però si algú ha ajudat al creixement ha estat el Govern espanyol amb totes les seves negatives i humiliacions. Dijous voten els escocesos. Què hagués passat si Rajoy hagués actuat com Cameron? Probablement el procés hagués perdut força. Per sort, no han sigut hàbils per fer això...
resumen:
El aliado español
Álvaro Llobet 09/15/2014 09.15 h 1025
Me he pasado la última semana alucinante. Abría mis cuentas en las redes sociales y cada vez quedaba más descolocado. "Este también?", "Y este?", "No lo hubiera dicho de esta ...". Todo el mundo daba por supuesto que la manifestación de la Diada sería masiva, pero comprender la profundidad de acogida de las tesis independentistas en según qué ambientes es todavía muy complicado a pesar de las señales que se perciben. El niño que ha cambiado el chándal Adidas ajustado por la estelada te deja atónito, pero esta metamorfosis no es porque sí. Es cierto, sería absurdo negarlo, que este cambio de tendencia obedece en parte a las ganas de seguir la moda del independentismo, pero también lo es que el proyecto inmovilista que ofrece hoy el estado español ha agotado también aquellos que nunca habían planteado defender el salto hacia el estado propio.
El proceso se ha nutrido de personas que no son independentistas pero que votarían sí a la independencia gracias (o por culpa) a un Gobierno que provoca constante sensación de maltrato. Vayan a los gimnasios y pregunten. Es un buen lugar. "¿Sabes por qué soy independentista, Yobet?" Me decía mi amigo David entre una serie de bíceps y tríceps. "Por la Camacho, la Cospedal y el Rajoy". El movimiento se ha hecho tras*versal gracias a Madrid, que ha conseguido aglutinar en una misma reivindicación los convencidos, los desengañados y los cabreados. Sin la ayuda de los gobiernos españoles, el movimiento no hubiera llegado donde está actualmente, y es precisamente por esta su empeño, (que no pueden cambiar porque sería negar todas las políticas anticatalanas aplicadas durante años y que tantos réditos políticos ha dado), que el corte con España se amplía cada día que pasa. El ciudadano que de buena fe apuesta por un entendimiento con el estado cada vez tiene más complicado encontrar argumentos para rebatir las ideas soberanistas, que se basan, fundamentalmente, en la simplicidad de unas urnas en los colegios electorales. En el mismo gimnasio, el José: "No quiero ser independentista, pero jorobar,! Que dificil lo ponen! Y yo soy del Real Madrid eh, que no soy sospechoso de no ser español ". Que perfiles oficiales del PP como el de Masnou publiquen imágenes del presidente Mas rodeado de armas que se podrían utilizar contra él en el caso de que ponga las urnas a la calle el 9-N o que deseen la fin del hijo de Gerard Piqué después de que el jugador publicara un tuit tan radical como "Feliz Día a todos", pone en contra una gran mayoría de la sociedad, los que quieren la independencia y los que no, y, de rebote, le da alas al proceso, que engorda gracias a estos "héroes inde". Claman independencia por la constatación de que España margina Cataluña, por mucho que Brandi los fondos de liquidez para desmentirlo.
En muchos lugares del país se nota esa sensación. En la demarcación de Lleida, por ejemplo, es evidente. Ponente y el Pirineo, que muchos han vinculado siempre a una tierra de carácter poco soberanista, se ha erigido como el territorio catalán que más partidarios tiene del estado propio según el barómetro del pasado mes de abril del CEO. Un 70,7% que rompe todos los tópicos. El catalanismo moderado que ha sido mayoritario durante años en las grandes ciudades de la demarcación como Lleida, Balaguer o Tàrrega (no tanto en los pueblos más pequeños, donde el independentismo ha tenido más fuerza, o, al menos, ha sido más visible) saltó por los aires cuando se recortó el Estatut, ya partir de ahí, la bolsa del independentismo ha crecido exponencialmente hasta hacerlo mayoritario. Sólo había que dar un vistazo a las plazas de los municipios el pasado jueves antes de la peregrinación a Barcelona para captar esta realidad y para ver la diferencia entre la movilización actual y la que hubo en 2010 cuando se hicieron las consultas populares . La pedagogía a favor del estado propio ha tenido efecto en este aumento del soberanismo, pero si alguien ha ayudado al crecimiento ha sido el Gobierno español con todas sus negativas y humillaciones. Jueves votan los escoceses. ¿Qué hubiera pasado si Rajoy hubiera actuado de Cameron? Probablemente el proceso hubiera perdido fuerza. Por suerte, no han sido hábiles para hacer esto ...